Krijg je een betere huid van sporten?

  • Home
  • Page
  • Krijg je een betere huid van sporten?

Onze huid kan stralen, maar er ook mat of dof uitzien. Veel hangt samen met de wijze waarop we leven. Sporten we, eten we gezond en slapen we goed, dan zal de huid er frisser uitzien dan bij mensen die dit niet doen. Om gezond te blijven zijn er, zoals bekend, een aantal aandachtspunten die je in acht moet nemen.

Veel sporten, mooiere huid?

Het krijgen van een mooie, glanzende huid, is het resultaat van een combinatie van factoren. Het is bekend dat sporten ervoor zorgt dat de huid beter doorbloed raakt, zelfs de kleinste haarvaatjes raken beter doorbloed. Daarbij komt dat vuil de poriën makkelijker kan verlaten doordat sporten transpiratie met zich meebrengt; zo kan het vuil je huid verlaten. Maar ook stresshormonen nemen af door te sporten! Met een vermindering van stresshormonen slaap je beter, wat ook bijdraagt aan een mooiere huid. Van regelmatig sporten raakt je algehele conditie verbeterd, wat het proces nog meer ten positieve komt.

Zorg er wel voor dat je tijdens het buitensporten in de zon altijd een zonnebrandcrème gebruikt (zonder het stofje pfas), want de zonneschade op je huid is immens. De huidveroudering neemt met rasse schreden toe als je jezelf onvoldoende insmeert. Kijk op de website van de consumentenbond voor de beste zonnebrandcrèmes.

Impact van gezonde voeding op de huid

Naast sporten, voldoende nachtrust en het drinken van ongeveer 1,5 liter water per dag, is gezonde voeding eveneens een belangrijke factor om een mooie, glanzende huid te krijgen en te houden! Vooral net na het sporten hebben je spieren behoefte aan extra eiwitten en gezonde voeding. In dergelijke gevallen kan een maaltijdshake van Orangefit.be (één van de betere merken) snel uitkomst bieden en de spieren van die benodigde eiwitten voorzien. Eiwitten zorgen voor spierherstel, en de overige vitamines, voedingsstoffen en mineralen zorgen ervoor dat je snel van voeding bent voorzien.

Schijf van vijf

Afwisselen van gezonde voeding is erg belangrijk, want op deze wijze zorg je ervoor dat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt om gezond te blijven. Je vindt er alles over terug op de befaamde schijf van vijf. Deze schijf wordt altijd actueel gehouden; sommige voedingsproducten verdwijnen en andere komen ervoor in de plaats. Naast deze vuistregel is het eten van verse voeding erg belangrijk – iets wat we allemaal weten, maar uit gemak willen we nog weleens bewerkte voeding nemen; de supermarkten liggen er vol mee. Probeer het toch zo veel mogelijk te vermijden, bewerkte voeding zit vaak vol overbodige suikers, zouten en vetten.

Tijdens het sporten stroomt niet alleen je bloed sneller door je lichaam en raken zelfs de kleinste haarvaatjes voorzien van zuurstof; ook voedingsstoffen bereiken alle delen van je lichaam beter. Daarom gaan sporten en gezond eten ook hand in hand met elkaar. Wie gezonder leeft, voelt zich ook letterlijk beter in zijn vel, slaapt beter en heeft een uitgerust gelaat; in plaats van een doorleefd gelaat. Dit leefpatroon doet wonderen voor je huid!

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?