IPL lichttherapie

  • Home
  • IPL lichttherapie

Alles wat je moet weten over Lichttherapie (IPL)

IPL staat voor Intense Pulsed Light, een geavanceerde behandeling die steeds populairder wordt voor verschillende huidproblemen. In dit artikel gaan we dieper in op wat IPL-lichttherapie inhoudt, hoe het werkt, de mogelijke voordelen en bijwerkingen, en belangrijke nazorginstructies.

IPL lichttherapie

Ter behandeling van coupé-rose en pigmentvlekken d.m.v. zichtbaar licht van het spectrum.

Na de behandeling van coupé-rose kan de huid lichtrood verkleuren. Dit verdwijnt na 24 uur.
Na de behandeling van pigmentvlekken verkleurd ze donkerbruin en zal er een korstje vormen dat later zal afvallen.

Er zijn 2 tot 3 behandelingen nodig om de 3 weken. Resultaten zichtbaar vanaf de eerste behandeling.

35 € per kaak of grotere vlek

Wat is IPL-lichttherapie?

IPL-lichttherapie is een niet-invasieve procedure die gebruikmaakt van gepulseerd licht met diverse golflengten. Het wordt voornamelijk gebruikt voor huidverbetering en het behandelen van verschillende huidaandoeningen, waaronder pigmentvlekken, couperose, acne, en het stimuleren van de collageenproductie voor een egalere huid.

Tijdens een IPL-behandeling zendt een speciaal apparaat gecontroleerde flitsen van breedbandig licht uit op de huid. Dit licht wordt geabsorbeerd door pigment in huidcellen en bloedvaten, waardoor deze beschadigd raken en vervolgens door het lichaam worden verwijderd.

Voordelen van IPL-lichttherapie

Een van de belangrijkste voordelen van IPL-lichttherapie is dat het een effectieve en niet-invasieve behandeling is voor verschillende huidproblemen. Het kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken, het verbeteren van de teint en textuur van de huid, en het verminderen van roodheid en ontsteking bij acne.

Bovendien kan IPL-lichttherapie ook helpen bij het stimuleren van de collageenproductie, wat kan leiden tot een stevigere en jeugdigere huid. Het is een veelzijdige behandeling die geschikt is voor verschillende huidtypen en -kleuren.

Mogelijke bijwerkingen van IPL-lichttherapie

Hoewel IPL-lichttherapie over het algemeen veilig is, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen waar patiënten zich bewust van moeten zijn. Dit kan onder meer roodheid, zwelling, lichte pijn of tintelingen tijdens de behandeling omvatten. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en van voorbijgaande aard, maar het is belangrijk om ze met uw behandelaar te bespreken voordat u de behandeling ondergaat.

In zeldzame gevallen kunnen er ernstigere bijwerkingen optreden, zoals brandwonden, blaarvorming, veranderingen in pigmentatie of infectie. Het is daarom essentieel om een ervaren en gekwalificeerde professional te raadplegen voor uw IPL-behandeling en eventuele vragen of zorgen met hen te bespreken.

Nazorg na IPL-lichttherapie

Na een IPL-behandeling is het belangrijk om de juiste nazorginstructies te volgen om de beste resultaten te behalen en bijwerkingen te minimaliseren. Enkele algemene richtlijnen voor nazorg zijn onder meer:

  1. Zonbescherming: Vermijd directe blootstelling aan de zon gedurende een bepaalde periode na de behandeling en gebruik zonnebrandcrème met een hoge SPF om de behandelde huid te beschermen tegen schade door UV-straling.

  2. Hydratatie: Houd de behandelde huid goed gehydrateerd met behulp van een milde, niet-comedogene moisturizer om droogheid of schilfering te voorkomen.

  3. Mogelijke bijwerkingen: Wees alert op eventuele bijwerkingen zoals roodheid, zwelling of veranderingen in pigmentatie en raadpleeg uw behandelaar als u zich zorgen maakt of ongewone reacties opmerkt.

  4. Opvolgafspraken: Plan follow-up afspraken met uw behandelaar om de voortgang te evalueren en eventuele aanpassingen aan het behandelingsplan te bespreken.

  5. Make-up: Vraag uw behandelaar wanneer het veilig is om make-up weer toe te passen na de behandeling, aangezien sommige producten de gevoeligheid van de huid kunnen vergroten.

Het opvolgen van deze nazorginstructies is cruciaal voor een succesvolle IPL-behandeling en het minimaliseren van mogelijke complicaties.

IPL-lichttherapie is een effectieve en veelzijdige behandeling voor verschillende huidproblemen, variërend van pigmentvlekken tot acne. Door de juiste nazorginstructies te volgen en samen te werken met een ervaren professional, kunt u genieten van verbeterde huidtextuur, teint en een algehele jeugdige uitstraling.

Als u meer wilt weten over IPL-lichttherapie of andere huidverzorgingsbehandelingen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Esthetica Ninove voor deskundig advies en begeleiding.

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?