Wat je moet weten over moederschapstesten

  • Home
  • Page
  • Wat je moet weten over moederschapstesten

moeder

Er kunnen diverse redenen zijn dat je een moederschap test wilt. Denk er hierbij bijvoorbeeld aan dat je als moeder zijnde bang bent dat je pasgeboren kind verwisseld is in het ziekenhuis of dat je je kind vroeger hebt afgestaan en nu weer graag officieel zou willen erkennen. Hieronder meer informatie over wat je moet weten over moederschapstesten en het DNA onderzoek.

Gemoedsrust of rechtsgeldig

Je kunt kiezen voor een moederschapstest als je deze nodig zou hebben voor een gerechtelijke situatie. Denk er hierbij bijvoorbeeld aan dat je moet kunnen aantonen dat je de biologische moeder bent of juist niet de biologische moeder bent van een persoon in een voogdij-, alimentatie of (straf)rechtszaak. Let er wel altijd op dat je een officieel goedgekeurde moederschapstest aanschaft, want alleen deze goedgekeurde testen staan officieel geregistreerd. Bij persoonlijke twijfel kan een moederschapstest ook uitkomst bieden. Binnen vier werkdagen heb je dan uitsluitsel of je wel of niet de biologische moeder bent. 

Hoe werkt een moederschapstest?

De aangekochte DNA moederschap test word discreet verstuurd in een blanco envelop om je privacy te waarborgen. De DNA test bevat twee steriele wattenstaafjes waarmee je pijnloos en eenvoudig langs de binnenkant van je wangen strijkt. Hierdoor komt er wangslijmvlies op het wattenstaafje. Herhaal deze handeling met een nieuwe staafje ook bij het te onderzoeken kind. Let op dat de twee wattenstaafjes niet met elkaar in aanraking komen en zorg er ook voor dat de wattenstaafjes apart van elkaar worden verpakt in de daarvoor bestemde voor geadresseerde envelop van het laboratorium.

Nauwkeurigheid van de moederschapstesten

Al de goedkeurde moederschapstesten zijn 99,99% betrouwbaar, je hebt de testen in twee uitvoeringen, namelijk 20Loci en 25Loci. In het laboratorium worden de chromosomen vergeleken met elkaar. Hoe meer vergelijkingen er onderzocht worden, des te nauwkeuriger wordt de uitslag.

Als volgens het laboratorium de geteste vrouw niet de biologische moeder van het kind blijkt te zijn kun je dit ook met 100% zekerheid aannemen.

Het bestellen van de DNA moederschapstest is zeer gemakkelijk en snel. Bij bijna alle testen is het zo dat je de test vandaag besteld en je deze binnen één of twee werkdagen thuis ontvangt. Na het retour zenden van het onderzoeksmateriaal, ontvang je binnen vier werkdagen de uitslag via email of per post, afhankelijk van wat je hebt aangegeven als voorkeur. Zo snel, eenvoudig en betrouwbaar kan het dus zijn, mits je de officiële testen besteld.

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?