De verschillende soorten yoga voor jou voorgesteld

verschillende soorten yoga

Als we het hebben over een sport die de afgelopen jaren steeds meer in opkomst is, dan hebben we het over Yoga. Ondanks het feit er door velen van ons lacherig wordt gedaan over het feit dat een yogasessie enorm intensief kan zijn, is dit wel degelijk het geval. Waar we vaak zien, dat er bij yoga wordt gedacht aan flexibiliteit en het tot rust laten komen van onze geest, zijn er veel meer soorten yoga dan alleen deze. Doordat er ontzettend veel varianten zijn, klopt het dus niet altijd dat het enkel en alleen geassocieerd kan worden en flexibiliteit en rust. Om je een idee te geven, welke verschillende soorten yoga er eigenlijk allemaal zijn, hebben we de meest voorkomende voor je op een rijtje gezet.

Yin Yoga

Wanneer je Yin Yoga volgt, dan is het de bedoeling, dat je gedurende een langere periode één en dezelfde houding aanneemt. Dit zorgt ervoor, dat jij je spieren volledig kunt ontspannen. Tijdens het volgen van deze vorm van Yoga, zal je aan het eind niet het gevoel hebben dat je ontzettend veel inspanning hebt geleverd. Niet voor niets wordt dit dus door de meesten worden ervaren al ontspanning. Wel is het aan te raden om online verschillende reviews te lezen over een bepaalde yogatrainer. Waar het online vergelijken van een autoverzekering natuurlijk zo gedaan is, is dit bij het uitzoeken van een goede yogaschool natuurlijk wel iets anders.

Yin Yang Yoga

In tegenstelling tot Yin Yoga, is de Yin Yang Yoga een stuk intensiever. Wellicht klinken te vormen Yin en Yang je wel bekend in de oren en weet je ook dat dit twee tegenpolen betreft. Hetzelfde geldt voor deze vorm van yoga. Tijdens deze yoga worden ontspanning en inspanning met elkaar afgewisseld, waardoor je een perfecte balans creëert tussen beide. Na deze sessie zul je het gevoel hebben dat je daadwerkelijk iets hebt gedaan, maar zal ook het gevoel van rust aanwezig zijn.

Haha Yoga

Wanneer we het in de ‘volksmond’ hebben over yoga, dan is dit in principe waar we het allemaal over hebben. Deze vorm van yoga, wordt ook wel vrij vertaald ‘zon en maan’ genoemd. Deze vorm van yoga richt zich daarom ook op het volledige lichaam en zal zich kenmerken door het aannemen van verschillende houdingen. Het is heerlijk ontspannen en de perfecte aanvulling op bijvoorbeeld een wekelijkse gezichtsbehandeling.

Aerial Yoga

Voor de extreem lenigen onder ons, is deze vorm van yoga een absolute aanrader. Waar je normaliter gewend bent om op de grond met een matje je oefeningen uit te voeren, is dat bij deze vorm van yoga niet het geval. Bij aerial yoga, verruil je namelijk het welbekende yoga-matje op de grond, voor de doeken die zijn bevestigd aan het plafond. Ondanks het feit dat deze vorm van yoga ontzettend populair is, is het niet verstandig om hier als beginner direct mee te beginnen. Wel zorgt deze vorm van yoga ervoor, dat je werkt aan je lenigheid en balans. Doordat je in de lucht ‘hangt’ ervaar je een gevoel van vrijheid en rust.

Welke vorm van yoga past bij mij?

Zoals je ziet zijn er allerlei verschillende vormen van yoga. Toch is niet iedereen even geschikt voor iedere vorm. Het is dus vooral een kwestie van doen, om uiteindelijk te kunnen bepalen of de gekozen vorm van yoga iets is wat bij jouw past. Vooral wanneer je begint, dan is het aan te raden te beginnen met Hatha Yoga. Dit is de meest toegankelijk vorm en wordt op ontzettend veel plekken gegeven.

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?