Operatieve ingrepen die goed aansluiten bij gewichtsverlies

  • Home
  • Page
  • Operatieve ingrepen die goed aansluiten bij gewichtsverlies

Voordat je onder het mes gaat, wil je uiteraard eerst alles hebben geprobeerd op het gebied van diëten. Het kan echter altijd zo zijn dat bepaalde hardnekkige zones maar niet vetvrij willen worden. Of dat je na het afvallen met overtollige huid te kampen hebt. In dat geval zou je voor cosmetische chirurgie kunnen kiezen. We vertellen wat meer over de mogelijkheden.

Buikwandcorrectie na gewichtsverlies

Als je al flink wat kilo’s bent verloren, dan merk je al snel dat de huid niet meer terug rekt naar de staat waarin die ooit was. Die slappe huid is helaas niet te voorkomen, het is een logisch gevolg van de strijd tegen overgewicht. Ook na zwangerschap kun je overigens dit perikel ervaren, en sowieso zal de huid door de jaren heen slapper worden. Je kunt in dit geval kiezen voor abdominoplastie.

Dit is een buikwandcorrectie waarbij spieren opnieuw aangespannen worden, waardoor de buikwand strakker wordt. Daarnaast wordt indien nodig ook overtollige huid en zelfs vet verwijderd. Om deze ingreep te ondergaan is het overigens belangrijk dat je fysiek en mentaal in goede conditie bent. Laat je hiervoor adviseren door een gevestigde kliniek. Bijvoorbeeld Wellness Kliniek in Genk, die inzet op de beste chirurgen en meest veilige technieken. Zij informeren je tot in de puntjes en voeren de operatie pas uit als jullie zeker weten dat deze ingreep perfect bij je aansluit.

Liposuctie bij plaatselijke vetophoping

Ben je al lange tijd aan het diëten, maar blijft net op dat ene plekje hardnekkig vet opgeslagen zitten? Dat is geen onbekend probleem, want veel dames hebben last van extra vet bij bijvoorbeeld de buik, heupen of de binnenkant van de benen. Gelukkig is dat op te lossen met liposuctie. Mocht je overigens overgewicht hebben, dan is het aan te raden om eerst (onder begeleiding) af te vallen.

Liposuctie is dus echt bedoeld voor mensen die vet op bepaalde plekken niet kunnen verliezen door middel van gezond eten en bewegen. Een dergelijke vetophoping komt vaak voort uit hormoonschommelingen of erfelijke eigenschappen. Wat nog wel belangrijk is om te weten, is dat het niet werkt als je last hebt van lymfoedeem (vochtopstapeling). Ook hier geldt weer: laat je informeren door een gevestigde kliniek. Kijken we naar de liposuctie prijs, dan zie je dat die meestal per symmetrische zone gaat.

Borsten verstevigen en/of vergroten na afvallen

Wie flink wat gewicht heeft verloren zal vast gemerkt hebben dat de borsten ook geslonken zijn. Deze bestaan immers uit vet. De een ziet ze al snel een of meerdere maten kleiner worden, terwijl de ander vooral last heeft van slappe borsten – of een combinatie van deze twee. Ook hier is met chirurgie iets aan te doen.

Je kunt kiezen voor een borstvergroting met implantaten, en daarnaast behoort ook de borstvergroting met eigen vet tot de opties. Hierbij wordt vet uit het lichaam gehaald middels liposuctie (je kunt liposuctie en borstvergroting dus ook combineren). Het vet wordt gezuiverd en vervolgens geïnjecteerd in de borsten, ook wel lipofilling genoemd. Hierbij worden de borsten steviger en kunnen ze maximaal één cupmaat vergroot worden.

Maagverkleining bij overgewicht

Kom je er met behulp van diëten écht niet uit. Lukt het je niet om af te vallen omdat het je op geen enkele wijze lukt om van ongezonde snacks af te blijven? Heb je last van diabetes en staat dat ook in de weg om af te vallen? Als je ondanks herhaaldelijk diëten geen succes hebt geboekt, dan zou je een maagverkleining kunnen ondergaan. Mogelijkheden zijn de gastric sleeve en gastric bypass (deze heeft vaak de voorkeur als je ook last hebt van je verteringsstelsel).

Een gespecialiseerd arts kan je adviseren wat het beste bij je past. Houd er wel rekening mee dat je bij deze operaties je levensstijl drastisch dient te veranderen. Je maag kan minder voedsel opnemen en (het opvolgen van) het herstel van een dergelijke operatie neemt toch wel een flinke tijd in beslag. Wel zal je al snel zo’n 70% tot 80% van je overgewicht verliezen. Voordat je een maag verkleinende ingreep overweegt, raden we je uiteraard wel aan om eerst proberen af te vallen door middel van voedingsadvies en dieet.

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?