Huid verbeteren voor snellere baardgroei, tips!

  • Home
  • Page
  • Huid verbeteren voor snellere baardgroei, tips!

Op zoek naar tips voor baardgroei of om je baard te verzorgen? Lees dan zeker verder. We vertellen je graag meer hierover.

Een mooie baard begint met een goede verzorging. Dit klinkt logisch, maar toch is het lang niet bij iedereen bekend. Te vaak nog zie je in het straatbeeld mensen met een onverzorgde baard lopen. Zonde, want je baard verzorgen is heel makkelijk. Een verzorgde baard oogt niet alleen veel mooier, maar voelt ook voor jezelf veel lekkerder. De haren worden zachter, je hebt geen droge huid meer onder je baard en je voorkomt wondjes met het bijwerken van je baardlijn. Al deze onderwerpen behandelen we in dit artikel: Huid verbeteren voor snellere baardgroei, tips!

De basis voor baardverzorging in huis halen

Een ervaren baardman weet precies wat hij nodig heeft. Van olie en balsems tot trimmer en baardroller. Maar als je net begint met je baard te verzorgen, dan weet je vaak nog niet wat je precies nodig hebt. Om direct goed te starten is het aan te raden om een baard groei kit te kopen. Hoewel sommige mensen sceptisch zijn, zullen veel mannen aangeven dat een baard groei kit zeker effect heeft. Baardgroei olie is daarbij essentieel, maar ook verzorgingsproducten voor de huid zijn nodig. Verder vind je in zo’n kit een baardkam en een baard schaartje. Want een mooie volle baard vereist wel wat trimming!

Je baard laten groeien

Niet alle haartjes groeien even snel en ook niet alle mannen hebben direct een mooie baard. Voor veel mannen zal het proces van een baard groeien ongeveer zes weken in beslag nemen. Tijdens deze periode is het belangrijk dat je de juiste verzorgingsproducten dagelijks of om de dag gebruikt. Afhankelijk van jouw baard en huidtype kan dit voor jou anders zijn, maar in de regel zullen veel mannen dit aanhouden. Trimmen zul je ongeveer één tot twee keer per week doen. Je begint met een korte stand van ongeveer twee tot drie millimeter. Merk je dat je al een mooie volle stoppelbaard begint te krijgen, stel dan je trimmer hoger in. Dit herhaal je tot je op een goede gewenste lengte komt. Is je baard eenmaal volgroeid, dan blijf je dus trimmen, bijknippen en uiteraard verzorgingsproducten gebruiken.

Voed de huid en je baard!

Lukt het bij jou niet om een mooie baard te krijgen? Ondanks verzorging en trimmen zie je weinig verschil? Dan kan het zijn dat je huid de voedingsstoffen niet goed opneemt. Je kunt dan een baardroller of derma roller gebruiken. Zo’n roller zorgt ervoor dat de huid beter open komt te staan en voedingsstoffen uit de verzorgingsproducten kan opnemen.

Baardkam gebruiken

De huidverzorging is essentieel, maar als je eenmaal een mooie volle baard hebt, zul je deze ook moeten verzorgen. Net als je hoofdhaar zul je dagelijks willen kammen. Je haalt vuil uit je baard en zorgt dat deze mooi in model komt. Een goede tip: kam je baard met een houten kam, dit bevalt de meeste mannen het beste. Een plastic of metalen kam kan te hard zijn en schade aan huid en haar teweegbrengen. Bovendien is een houten kam duurzaam. Je koopt een speciale kam voor je baardverzorging. Evenals een speciale shampoo en conditioner. De conditioner is echter geen alternatief voor een goede baardolie of balsem. Deze zul je altijd voor de optimale verzorging aanbrengen. Bovendien versterkt dit de tone van je baard.

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?