Tips om je lichaam klaar te maken voor het strandseizoen

Voor de ijdeltuiten onder ons is het stressseizoen weer aangebroken, het strandseizoen komt namelijk weer angstig dichtbij! En we willen natuurlijk met trots op het strand kunnen lopen, wat betekent dat je weer flink aan de bak mag om je lichaam klaar te stomen voor het strand. Maar hoe bereik je het perfecte resultaat? In dit artikel geeft een coach van Fittergy.nl je enkele tips hoe je zelf alvast aan de slag kan gaan!

 

Voeding

Een van de belangrijkste dingen om je lichaam in de perfecte staat te krijgen is voeding. Hierbij is het wel belangrijk om van tevoren te bedenken wat je doel is. Wil je bijvoorbeeld alleen een paar kilo kwijt raken of wil je gespierd worden? Wanneer je namelijk wilt afvallen dien je namelijk vooral niet te veel te eten en wat je eet moet makkelijk verteerd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rijstwafels, gekookte eieren en kwark. Wanneer je doel is om spieren te kweken heb je voedingsstoffen nodig die helpen om meer spiermassa te kweken. Hierbij moet je genoeg energie binnen krijgen waardoor je lichaam achteraf geen brandstof haalt uit de proteine in je spiercellen. Denk bijvoorbeeld aan koolhydraten.

 

Sporten

De andere belangrijke factor om je doel te bereiken is sporten. Stem je sportschema af op het doel dat je wilt bereiken. Wanneer je voornamelijk wilt afvallen is het van belang dat je grote spieren traint, waardoor je je lichaam flink aan het werk zet om stoffen te verbranden. Voor elk doel zijn talloze sportschema’s te vinden of je kan je laten informeren bij een specialist.

 

Meten is weten

Motivatie speelt een belangrijke rol in het behalen van je doel. Zo moet je ook tijdens het proces worden geprikkeld om je doel te bereiken. Weeg en meet jezelf dus regelmatig om te zien hoe je ervoor staat. Wanneer je merkt dat je resultaat ziet van je inspanningen, zal de drang om door te gaan alleen maar groter worden!

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo đź‘‹Kunnen we je helpen?