Niemand is perfect

Veel pubers kampen met een laag zelfbeeld, dit komt mede door de ‘perfecte vrouwen in tijdschriften en op tv. Het is natuurlijk leuk om er goed uit te zien en tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om wat aan jezelf te veranderen op een verantwoorde manier. Maar door het ideaalbeeld dat de media schept denken veel jonge meisjes dat deze vrouwen de standaard zijn en vergelijken zich hiermee. Doordat deze modellen dun (en soms té dun) zijn vinden de jongeren zichzelf al snel dik met alle gevolgen van dien. Om jou te laten zien dat niemand perfect is zullen wij in dit artikel een aantal kwaaltjes bespreken die voor de buitenwereld nooit zichtbaar zijn geweest, maar waar deze, voor sommige, perfecte dames mee hebben gezeten.

Anorexia

Doordat er van veel topmodellen wordt geëist dat er geen grammetje te veel vet op hun lichaam zit, zijn er al meerdere modellen naar buiten gekomen met het nieuws dat zij anorexia hebben gehad. Deze ziekte is levensgevaarlijk en heeft al meerdere meisjes het leven gekost. Natuurlijk hebben niet alle magere modellen anorexia, maar ondergewicht en anorexia zijn wel ziektes die op de loer liggen bij dit beroep. Een voorbeeld van een model die toegegeven heeft dat zij anorexia heeft gekregen dankzij de modellenwereld is Victoire Macon Dauxerre. Zij leefde op drie appels en een paar nipjes Cola Light per dag. Dit deed zij om haar status als model te behouden.

Incontinentie

Een ander voorbeeld van een kwaaltje dat niet zichtbaar is voor de buitenwereld is incontinentie. Het is een veel voorkomend probleem waarbij er door een persoon ongewild druppeltjes urine verloren wordt. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede middelen waarmee dit voor de buitenwereld onzichtbaar zal blijven, denk bijvoorbeeld aan incontinentiebroekjes.

Wij hopen met dit artikel te hebben aangetoond dat ieder persoon zijn eigen problemen heeft en dat niemand perfect is.

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?