Aanvullende voeding

Het voedsel dat we vandaag de dag eten is minder voedzaam dan vroeger. Door toename in het gebruik van kunstmest en andere hulpmiddelen wordt het nutriëntengehalte in ons voedsel steeds lager. Ook de toename van vervuiling en uitgeputte grond is een negatieve factor als het draait om de kwaliteit van ons groene en fruit. Waar twee stuks groente en fruit als maatstaaf wordt gezien, eet niet iedereen dit ook echt. De oplossing wordt gevonden in aanvullende voeding.

Gezondheidsproblemen

Wanneer we te kort voedingsstoffen met essentiële vitamines binnenkrijgen kunnen we gezondheidsproblemen oplopen. Op korte termijn zullen deze problemen zich uiten in klachten als vermoeidheid, slechte concentratie, lusteloosheid en slapeloosheid. Wanneer we echter structureel te weinig vitamines binnen krijgen kunnen heel specifieke ziekten optreden. Het meest bekende voorbeeld hiervan is scheurbuik. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine C. Voornamelijk zeelieden hadden hier last van in het verleden.

Bereiding van ons voedsel

Tegenwoordig maken we ons voedsel regelmatig klaar door gebruik van de magnetron en oven. Hierdoor ontstaan een verlies van voedingswaarde. Bakken, frituren en te lang koken hebben hetzelfde effect op ons eten. Houdt hier dus rekening mee bij het bereiden van je voedsel. Kook je eten nooit langer dan benodigd en beperk het magnetron/ovengebruik. Op deze manier is een flinke vooruitgang te boeken in de al binnen gekregen hoeveelheid aan benodigde stoffen.

Oplossingen

Omdat het niet iedereen lukt genoeg vitamines binnen te krijgen met behulp van gezonde voeding zullen we ook aan andere oplossingen moeten denken. Ter compensatie aan ons tekort in vitaminen, nutriënten antioxidanten kunnen we onze toevlucht zoeken in voedingssupplementen. Het is hierbij wel van belang te weten van welke stoffen je een te kleine hoeveelheid binnen krijgt. Wanneer je dit hebt bepaald kan je je voeding op eenvoudige wijze aanvullen. Zo kan je met het gebruik van hoogwaardige eiwitshakes de hoeveelheid eiwitten aanvullen om de kans op spierafname en ontstekingsziektes te verlagen.

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?