Verzorgen van de nagels

Het is van belang je nagels goed te verzorgen. Je handen zijn immers ook een visitekaartje. Echter weet niet iedereen op welke wijze we de nagels moeten behandelen. Verschillende factoren zijn van invloed. Zo kunnen lange nagels, droge nagels, té veel nagellak en nagelbijten de kwaliteit van je nagels ernstig beïnvloeden. In dit artikel zullen we een aantal hulpmiddelen behandelen waarmee jij jouw nagels netjes kunt houden!

Nagelriem

Bij het verzorgen van de nagel is de nagelriem van groot belang! Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door het aanbrengen van nagelriemolie. Deze olie breng je aan nadat je je nagels heb gelakt. Wanneer de olie is ingedroogd kan je met een bokkenpootje de nagelriemen voorzichtig terugduwen.

Nagelwortel

De nagelwortel is het gebied waarbinnen de nagel wordt aangemaakt. Dit gebied bestaat uit stamcellen die zichzelf in nagelcellen omzetten. Het witgekleurde stukje aan het begin van je nagels hoor hierbij. De nagelriemen dienen als bescherming voor de nagelwortel dus de belangrijkste tip is deze niet te beschadigen!

Nageldroger

Bij het aanbrengen van nagellak kan het lang duren voordat de nagels weer gedroogd zijn. Om geen vlekken of oneffenheden op je nagels te veroorzaken kan het handig zijn een nageldroger te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat je nagels snel en geleidelijk drogen waardoor jij de hele wereld weer aan kunt.

Nagelverharder

Wanneer je zwakke en snel scheurende nagels hebt kan het verstandig zijn nagelverharder te gebruiken. Wanneer je deze gel gedurende twee weken op je nagels smeert zullen deze sterker worden. Hierdoor kun je je nagels weer langer laten groeien of kan je nieuwe kunstnagels aanbrengen.

Nagel-tips

Het laten groeien van je nagels kan een tijdrovende moeilijke bezigheid blijken. Je kunt er ook voor kiezen nagel tips aan te brengen. Deze nagel tips worden aangebracht op het uiteinde van de vingernagel. Hierdoor krijg je mooie, stevige en natuurlijk ogende nagels.

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?