Wat te doen als je stopt met roken?

  • Home
  • Wat te doen als je stopt met roken?

Veel mensen vinden het na een aantal jaar wel een keer tijd om te stoppen met roken, maar wat zijn nou de beste manieren om te stoppen? Dat is voor iedereen anders, maar er zijn wel een aantal mogelijkheden die wij u zullen toelichten. Zo kunt u misschien inspiratie op doen om in de toekomst zelf te stoppen of kunt voordragen aan personen die dicht bij u staan en waarvan u ook liever heeft dat ze stoppen.

Zoek alternatieven

Veel mensen vinden het lastig om in één keer te stoppen en daarom gaan zij op zoek naar alternatieven voor roken. Zo kiezen de meeste personen eerst voor een e-sigaret. Deze zijn ervoor om het roken af te bouwen en hierdoor krijg je geen schadelijke stoffen meer binnen. Het is echter niet aan te raden, want hierdoor blijf je de neiging hebben om iets te gaan roken.
Daarom is het verstandiger om een lolly of een kauwgum te pakken. Zo heeft u altijd wat te doen wanneer u zin heeft in een sigaret, maar is het een stuk minder schadelijk voor de gezondheid.

Doe het samen

Ook raden wij u aan om samen met een goede vriend of een familielid te stoppen met roken. Zo kunt u elkaar motiveren om het stoppen met roken door te zetten en wanneer er één verzaakt is het makkelijker om elkaar hierop aan te spreken.
Zorg ervoor dat jullie beide wel helemaal stoppen of afspreken dat het enkel op feestjes gebeurd. Wanneer de richtlijn bij ieder anders ligt is het ook moeilijker om er samen mee aan de slag te gaan.

Ook niet een beetje

Het is hierboven al genoemd, maar wij raden u af om enkel op feestjes of partijen te roken. Dit zorgt ervoor dat u op sommige momenten toch weer behoefte krijgt aan een sigaret en dan zal het lastig zijn om op langere termijn volledig te stoppen.

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?