Ouderdomsvlekken verwijderen – Pigmentvlekken behandelen

  • Home
  • Ouderdomsvlekken verwijderen – Pigmentvlekken behandelen

Ouderdomsvlekken verwijderen – Pigmentvlekken behandelen is de specialiteit van ons schoonheidssalon.

Ouderdomsvlekken kunnen een bron van zorg en zelfbewustzijn zijn voor veel mensen, maar met de juiste behandeling kunnen ze effectief worden verwijderd. Door te kiezen voor een laserbehandeling bij een erkende kliniek zoals Kliniek Veldhoven, kunt u genieten van een egale en gezonde huid zonder de hinder van deze ongewenste pigmentatie.

Wat zijn Ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken, ook bekend als levervlekken of lentigo solaris, zijn veelvoorkomende huidafwijkingen die voornamelijk optreden bij mensen van middelbare tot oudere leeftijd. Deze vlekken zijn goedaardig van aard en manifesteren zich meestal als lichtbruine verkleuringen op de huid. Hoewel ze vaak voorkomen in het gezicht, decolleté en op de handen, kunnen ouderdomsvlekken ook rood of zeer donker van kleur zijn, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder blootstelling aan de zon en genetica.

Oorzaken van Ouderdomsvlekken

De ontwikkeling van ouderdomsvlekken wordt grotendeels toegeschreven aan blootstelling aan de zon gedurende vele jaren. Mensen met een licht huidtype en die regelmatig aan de zon worden blootgesteld, lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van deze vlekken. Het pigment melanine, dat verantwoordelijk is voor het kleuren van de huid, kan zich ophopen en resulteren in de vorming van ouderdomsvlekken.

Wat zijn effectieve verwijderingsopties voor Ouderdomsvlekken verwijderen – Pigmentvlekken behandelen

Laserbehandeling

Een van de meest effectieve methoden voor Ouderdomsvlekken verwijderen of Pigmentvlekken te behandelen, is door middel van een laserbehandeling. Deze procedure, uitgevoerd door ervaren professionals, kan de vlekken doelgericht aanpakken zonder de omliggende huid te beschadigen. Tijdens de behandeling wordt een geconcentreerde laserstraal gebruikt om de pigmentophopingen af te breken, waardoor de vlekken geleidelijk vervagen en verdwijnen.

Laserbehandelingen voor Ouderdomsvlekken verwijderen of Pigmentvlekken behandelen bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere methoden:

  • Minimale Risico’s: Laserbehandelingen hebben over het algemeen een laag risico op bijwerkingen en complicaties, vooral wanneer uitgevoerd door ervaren professionals.

  • Snelle Resultaten: Patiënten kunnen na slechts enkele behandelingen significante verbeteringen zien in de verschijning van hun ouderdomsvlekken, met minimale downtime.

  • Nauwkeurige Targeting: Laserapparatuur kan nauwkeurig worden afgesteld om alleen de aangetaste huidgebieden te behandelen, waardoor omliggende weefsels worden gespaard.

Overwegingen na de Behandeling

Na een laserbehandeling voor ouderdomsvlekken is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen verdere schade en pigmentatie. Dit omvat het gebruik van een zonnebrandcrème met een hoge SPF, bij voorkeur 50 of hoger, om te voorkomen dat de vlekken terugkeren als gevolg van blootstelling aan de zon.

Kies voor een Betrouwbare Specialist

Het is essentieel om uw ouderdomsvlekken te laten verwijderen door een ervaren en gekwalificeerde professional. Bij Kliniek Veldhoven begrijpen we de complexiteit van huidaandoeningen en bieden we gespecialiseerde laserbehandelingen voor het effectief verwijderen van ouderdomsvlekken. Ons team van deskundige specialisten staat garant voor een veilige en effectieve behandeling, met blijvende resultaten.

Ouderdomsvlekken verwijderen – Pigmentvlekken behandelen

Bij Esthetica Ninove kan je terecht voor Ouderdomsvlekken verwijderen of Pigmentvlekken behandelen. Huidspecialiste Martine werkt op een professionele manieren is gespecialiseerd in de nieuwste technieken.

De klanten komen van over heel Vlaanderen om hun pigmentvlekken te laten verwijderen. Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken kunnen je uiterlijk ontsieren. Gelukkig kunnen deze pigmentophopingen gemakkelijk verwijderd worden. Wij informeren u hier graag over de verschillende behandelmogelijkheden

Hoe gaan we Ouderdomsvlekken verwijderen of  Pigmentvlekken behandelen

Pigmentvlekken kunnen op zeer veel manieren worden verwijderd of vervaagd.

Krachtige wetenschappelijk bewezen ingrediënten zijn :
Vit B3, Sepiwhite, Alfa-Arbutine, pro vit B5, AlpiniaWhite, bladextract van de Neemboom, bladextract van de Japanse sierkers, … werken op verhelderen pigment en controleren de vorming en verspreiding van melanine.

Pigment is de bruine kleurstof die onze huid aanmaakt bij blootstelling aan de zon. Pigment is bedoeld om de schadelijke straling van de zon te absorberen en onderliggend weefsel te beschermen.

 

ouderdomsvlekken verwijderen

Wat zijn Pigmentvlekken?

Pigmentvlekken komen zowel bij mannen als vrouwen voor. Pigmentvlekken worden veroorzaakt door een ophoping van Melanine. Melanine is een organisch pigment dat als functie heeft de schadelijke stralen van UV en andere vrije radicalen tegen te houden. Echter wanneer dit proces verstoort is of wordt, kunnen er ophopingen van pigment ontstaan. Deze ophopingen noemen wij pigmentvlekken. De zon is overigens niet altijd de boosdoener, in de meeste gevallen wel, maar dat hoeft niet.

Oorzaak Pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen overal op het lichaam ontstaan maar meestal op het gezicht, hals en/of handen. De reden hiervoor is dat deze lichaamsdelen altijd zijn blootgesteld aan de zon. Pigmentvlekken kun je herkennen aan hun donker bruine kleur. De vorm van een pigmentvlek is altijd anders en nooit helemaal rond zoals bijvoorbeeld bij een moedervlek is de meeste gevallen is.

1. Pigment vlekken verwijderen met Met Ionzym DF apparaat

2. Pigment vlekken verwijderen met Ipl laserapparaat

De snelste methode voor de verwijdering van pigment vlekken is het  Ipl laserapparaat. Het apparaat is ideaal voor de verwijdering van pigment vlekken, door de laser belichting wordt je huid constant heel kort aan de laser bloot gesteld. Dit voelt als of iemand in je huid knijpt. Kort na de behandeling ontstaat er een korstje op de huid, na ongeveer 1 week valt deze eraf, waarna er een schone roze huid onder tevoorschijn komt. Deze roze huid zal inclusief de pigment vlek na ongeveer 14 dagen verdwenen zijn.  Natuurlijk kan de verwijdering ook veel meer laser sessies nodig hebben, het ligt maar net aan de ernst van de pigmentvlekken in kwestie.

De kostprijs per zonebehandeling in kuurverband, voor een pigmentvlek is 35 € :

Hoe ontstaan Pigmentvlekken?

Zonlicht
Pigment (melanine) in de huid wordt gevormd door pigmentvormende cellen (melanocyten). Dit gebeurt om de huid tegen de UV-stralen van de zon te beschermen. Hoe langer de huid wordt blootgesteld aan de zon des te meer pigment er wordt gevormd. Dit geeft de huid de gebruinde tint die veel mensen zo graag willen hebben. Het bruinen van de huid is dus een reactie van de huid om zich te beschermen tegen UV-stralen. Als de huid erg veel in de zon komt kunnen de pigmentvormende cellen een overreactie geven: er wordt dan teveel pigment aangemaakt dat bovendien ongelijkmatig wordt verdeeld. Er ontstaan ophopingen van pigment (hyperpigmentatie) die te zien zijn als donkere vlekken: pigmentvlekken. Vooral UV A stralen zijn hier de oorzaak hiervan.

Zwangerschapsmasker

Onder invloed van hormoonschommelingen kunnen zwangere vrouwen te maken krijgen met overmatige pigmentvorming. Bij blanke vrouwen ontstaan er dan donkere vlekken in het gezicht, soms in de nek. Dit wordt zwangerschapsmasker (melasma, chloasma) genoemd. Bij vrouwen met een donkere huid zijn de vlekken eerder iets lichter van kleur dan de huid eromheen. Na de bevalling verdwijnen deze vlekken meestal weer langzamerhand. Ze kunnen geen kwaad, maar als een vrouw dit tijdens een zwangerschap had heeft ze meer kans dat ze er bij een volgende zwangerschap opnieuw mee te maken krijgt, en ook bij gebruik van de anticonceptiepil.

Andere oorzaken van pigmentvlekken

Wat minder bekend is, is dat pigmentvlekken ook kunnen ontstaan door verwondingen zoals schrammen. Ook allergische reacties en infecties van de huid kunnen overmatige pigmentvorming veroorzaken. Daarnaast kan het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten leiden tot irritatie en pigmentvlekken, net als het gebruik van medicijnen. De combinatie parfum en zonlicht kan ook pigmentvlekken veroorzaken.

Dankzij onze aantrekkelijke prijsstelling komen onze klanten uit heel Vlaanderen, heel wat mensen kiezen voor onze ervaring en betaalbare prijzen. Bij Esthetica Ninove ben je verzekerd van de beste behandeling aan de scherpste prijs.

Contacteer ons

Interesse in Ouderdomsvlekken verwijderen of om pigmentvlekken te laten behandelen? Contacteer ons voor meer informatie of kom vrijblijvend langs in on instituut, wij beantwoorden al uw vragen en geven wat meer uitleg over onze behandelingen. U kan meer info krijgen met betrekking tot onze prijzen voor Ouderdomsvlekken verwijderen  en indien gewenst onmiddellijk  een afspraak maken.

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?