Acné, onzuivere huid behandelen

  • Home
  • Acné, onzuivere huid behandelen

Acné, onzuivere huid behandelen is één van de specialiteiten van ons salon.

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die meestal begint in de puberteit, maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen. Het manifesteert zich door pukkeltjes, puisten, cysten, en mee-eters, voornamelijk in het gezicht, op de rug en op de borst. Deze huidaandoening kan niet alleen fysiek ongemak veroorzaken, maar ook emotionele stress en onzekerheid met zich meebrengen.

Acné, onzuivere huid oorzaak

 

Een onzuivere huid of acné zijn vrije radicalen in de huid die de cellen beschadigen. Ze breken ook de vitaminen af, die noodzakelijk zijn voor een gezonde huid.
Vrije radicalen ontstaan door UV-stralen, ongezonde voeding, stress, hormoonschommelingen, ongezonde levensstijl, bepaalde DNA structuren, …
Hierdoor dalen de celfuncties, de hoornlaag wordt dik en ruw, waardoor de barrièrefunctie van de hoornlaag zwakker wordt. Externe agressoren kunnen gemakkelijk in de huid dringen en de huid beschadigen, vocht kan gemakkelijk uit de huid verdampen. De huid wordt droger. Talg gaat vastzitten in de poriën, wat leidt tot comedonen, grove huidstructuur met duidelijke zichtbare poriën.
Ancé : de talgklierwerking is verstoord. De talgklieren produceren te veel talg. Er onstaan ontstekingen in de poriën door verstopping van talg en bacteriëren.

Onzuivere huid Behandeling

Onze huidspecialiste adviseert “Environ Cool Peel” behandeling. Deze behandeling helpt puistjes onder controle te houden door haar te zuiveren en te reinigen, de poriën vrij te maken en onzuiverheden op te lossen

Environ Cool Peel behandeling

Deze revolutionaire benadering van peeling bereikt ongelooflijke resultaten zonder huidbeschadiging. Er wordt een lage concentratie lactaatzuur gebruikt om de pH van de huid te verlagen en het vrijgeven van groeifactoren te stimuleren. Dit resulteert in een strakkere   en gladde huid. De peeling vernietigt bacteriën, verhoogt de hydratatie en verwijdert de opstapeling van dode huidcellen, waardoor de huid zuiverder wordt en haar textuur gladder.

De cool peel is ideaal voor klanten met  acné-huid, onzuivere huid met comédonen.

Het Focus care Clarity + gamma geeft prachtige resultaten voor de thuisbehandeling.

Tea Tree oil, salicylzuur, sarcosine, lactaatzuur, Syringa Vulgaris, ammonium lactaat , vit A, vit E, vit C, vit B3, pro-vit B3, acnacidol, ….zuiveren de huid grondig, maken de huidstructuur fijner en houden ontstekingen onder controle, reguleren de talgproductie en werken wondhelend, …

Pigmentvlekken verwijderen

Thuisbehandeling met het “Focus care radiant gamma” van “Environ”bekom je mooie resultaten.

Krachtige wetenschappelijk bewezen ingrediënten zijn :

Vit B3, Sepiwhite, Alfa-Arbutine, pro vit B5, AlpiniaWhite, bladextract van de Neemboom, bladextract van de Japanse sierkers,  … werken op verhelderen pigment en  controleren de vorming en verspreiding van melanine.

Acné, onzuivere huid behandelen

Acné onzuivere huid

Symptomen van onzuivere huid of  Acne

De symptomen van onzuivere huid of acne blijven grotendeels hetzelfde, ongeacht de leeftijd. Het eerste teken van acne is vaak een verhoogde talgproductie, wat resulteert in een glimmende huid. Hierdoor kunnen huidcellen zich opstapelen en poriën verstoppen, wat leidt tot mee-eters en cysten. Deze verstopte poriën vormen ideale broedplaatsen voor bacteriën, wat kan resulteren in ontstekingen en irritatie van de huid, resulterend in rode puistjes, soms met een wit kopje.

Oorzaken van Acne

Hoewel de exacte oorzaken van acne complex kunnen zijn en variëren van persoon tot persoon, zijn er verschillende veelvoorkomende factoren die bijdragen aan het ontstaan ervan. Hormonale schommelingen, zoals die tijdens de puberteit optreden, spelen een belangrijke rol, omdat ze de talgproductie kunnen stimuleren. Ook genetica, voeding, stress en bepaalde medicijnen kunnen bijdragen aan het ontstaan en verergeren van acne.

Acne of onzuivere huid  is een veelvoorkomend huidprobleem dat mensen van alle leeftijden treft, van tieners tot volwassenen. Het kan verschillende vormen aannemen, waaronder mee-eters, puistjes en zelfs acne littekens. Het begrijpen van de onderliggende factoren die tot de vorming van acne leiden, is essentieel voor effectieve behandeling en preventie. In dit artikel zullen we diep ingaan op de diverse oorzaken van acne en hoe ze kunnen worden aangepakt.

Behandelingen voor Acne of onzuivere huid

Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om acne onder controle te krijgen en de symptomen te verminderen. Deze omvatten:

  1. Topische Behandelingen: Crèmes, gels of lotions die rechtstreeks op de huid worden aangebracht om de talgproductie te verminderen, de poriën te ontstoppen en bacteriën te doden.

  2. Orale Medicatie: Antibiotica of anticonceptiepillen kunnen worden voorgeschreven om ontstekingen te verminderen en hormonale schommelingen te reguleren.

  3. Lasertherapie: Laserbehandelingen kunnen worden gebruikt om de talgklieren te verminderen en ontstekingen te verminderen.

  4. Chemische Peelings: Een procedure waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om dode huidcellen te verwijderen en de huidtextuur te verbeteren.

  5. Levensstijlaanpassingen: Het aanpassen van dieet, stressmanagement en huidverzorgingsroutine kunnen ook helpen om acne te verminderen en te voorkomen.

Acne of onzuivere huid is een veelvoorkomende huidaandoening die zowel jongeren als volwassenen treft. Het kan leiden tot fysiek ongemak en emotionele stress, maar gelukkig zijn er verschillende effectieve behandelingen beschikbaar om de symptomen te verminderen en de huid te verbeteren. Het is belangrijk om een dermatoloog te raadplegen voor een persoonlijk behandelplan dat past bij uw specifieke behoeften en huidtype.

Hormonale Veranderingen en Acne

Een van de meest voorkomende oorzaken van onzuivere huid of acne zijn hormonale veranderingen. Vooral tijdens de puberteit ervaren jongeren een toename van hormonen, zoals testosteron, die de talgproductie stimuleren. Deze overmatige talgproductie kan leiden tot verstopte poriën en de vorming van acne laesies. Daarnaast spelen hormonale schommelingen geassocieerd met het premenstrueel syndroom en zwangerschap ook een rol bij het ontstaan van acne bij vrouwen.

Stress en Acne: Een Verband Gelegd

Stress wordt steeds meer erkend als een significante factor bij het ontstaan van acne. Wanneer het lichaam onder stress staat, produceert het stresshormonen zoals cortisol, die op hun beurt de talgproductie kunnen verhogen. Bovendien kan stress leiden tot ontstekingen in het lichaam, waardoor bestaande acne laesies verergeren en nieuwe kunnen ontstaan. Het beheersen van stressniveaus kan dus een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en behandelen van acne.

Vermoeidheid en de Impact op de Huid

Naast stress kan ook vermoeidheid een negatieve invloed hebben op een onzuivere huid en bijdragen aan het ontstaan van acne. Wanneer het lichaam niet voldoende rust krijgt, kan dit leiden tot een verstoring van het hormonale evenwicht en een verhoogde talgproductie. Bovendien kan vermoeidheid het immuunsysteem verzwakken, waardoor de huid vatbaarder wordt voor ontstekingen en infecties die acne kunnen veroorzaken.

Voeding en Acne: Feiten en Mythes

Er wordt vaak gedebatteerd over de rol van voeding bij het ontstaan van acne. Hoewel sommige mensen beweren dat bepaalde voedingsmiddelen, zoals zuivel en geraffineerde koolhydraten, acne kunnen verergeren, is het bewijs hiervoor gemengd. Er is echter wel aangetoond dat een dieet dat rijk is aan voedingsmiddelen met een lage glycemische index, zoals groenten, fruit en volkoren granen, kan helpen bij het verminderen van acne.

Genetica en Acne: Een Familiaire Kwestie

Naast externe factoren spelen ook genetica een rol bij het ontstaan van acne. Mensen wiens ouders of familieleden acne hebben gehad, hebben een verhoogd risico om zelf ook acne te ontwikkelen. Dit suggereert dat erfelijke factoren een rol kunnen spelen bij de gevoeligheid van een individu voor acne en de ernst ervan.

Hoe Acne Littekens Te Voorkomen en Behandelen

Naast onzuivere huid  behandelen of actieve acne laesies is het ook belangrijk om acne littekens te voorkomen en te behandelen. Dit kan onder meer worden bereikt door het gebruik van topische behandelingen zoals retinoïden en benzoylperoxide, evenals procedures zoals microdermabrasie en lasertherapie. Het is echter cruciaal om een ​​gekwalificeerde dermatoloog te raadplegen om de meest geschikte behandelingsopties te bepalen op basis van individuele behoeften en huidtype.

Acne (onzuivere huid) is een complex huidprobleem dat wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder hormonale veranderingen, stress, vermoeidheid, voeding en genetica. Door een goed begrip van deze factoren kunnen individuen effectieve strategieën ontwikkelen om acne te voorkomen en te behandelen, waardoor ze een heldere en gezonde huid kunnen behouden.

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?