Acne littekens behandeling

  • Home
  • Acne littekens behandeling

Acne littekens behandeling

Bij Esthetica Ninove kan men ook terecht voor acne littekens behandeling. Een van de specialiteiten van het instituut is huidverbetering. Onze huidsoecialiste behandelt lichte tot ernstige acne en acne littekens, en adviseert u rond huidverbetering, huidverzorging en geeft tips en advies hoe je zelf acne kan aanpakken.  Afhankelijk van de mate van de acne zal de huidspecialiste de meest geschikte behandeling voorstellen.

Acne littekens behandelen

Onze huidspecialiste adviseert Environ als acne behandeling:

Acne reiniging

Een probleemhuid of acne is het gevolg van een overproductie van de gewone lipidesecretie (lijkt op vet), talg genaamd, die de huid bedekt met een dunne beschermingslaag. Geslachtshormonen zijn de belangrijkste boosdoeners van deze huidaandoening. Het is vooral wanneer deze vitale moleculen fluctueren dat de huid de prijs hiervoor lijkt te betalen. Overgevoeligheid aan het mannelijk hormoon testosteron leidt tot een abnormale productie van talg en overtollige huidcellen (keratinisatie) in de talgfollikels. De talgfollikels zijn de kleine buisjes die de talg van de klier naar het huidoppervlak brengen.

Ionzyme® DF II Apparaat, acne littekens

Ionzyme® DF II Apparaat, acne littekens behandeling
Voor wie geen last meer heeft van een actieve acne, maar helaas nog wel de littekens ervan ziet, is er nu de perfecte behandeling om van deze littekens voorgoed af te zijn. De wereldberoemde Plastisch & Reconstructief Chirurg en oprichter van Environ, Dr. Des Fernandes, vond het revolutionaire Ionzyme® DF apparaat uit. Dit apparaat wordt tijdens de gelaats- of lichaamsbehandeling in het instituut gebruikt. Het bevordert de opname van specifieke vitamineproducten in de huid, wat een cruciale stap is omdat de huid een natuurlijke waterdichte barrière heeft.

Het Ionzyme DF ll apparaat slaagt erin om deze weerstand te overwinnen met twee beproefde en geteste methoden:

IntermitteAcne littekens behandelenrende Iontoforese – impliceert het gebruik van een gepulseerde elektrische stroom om aanzienlijk het indringen van vitamines in de huid te verhogen. De snel trillende galvanische stroom splitst de moleculen in geladen deeltjes (ionen) en stuurt die naar de cellen.
Laagfrequentie Sonoforese – impliceert het gebruik van geluidsgolven om de vitaminemoleculen in de huid te transporteren. Deze geluidsgolven creëren fysieke kanaaltjes opdat de geladen deeltjes beter hun “weg vinden” in de cellen. Laagfrequentie sonoforese zorgt voor een betere opname door de huid dan de conventionele ultrasone golven. Wanneer we beide technieken met elkaar combineren, verkrijgen we een zeer intensieve behandeling. Met actieve ingrediënten en onmiddellijke zichtbare resultaten.

 

Het positieve resultaat van een onze acne behandeling zal ervoor zorgen dat u zich zekerder gaat voelen.

Littekens & striemen

“Littekens en striemen ontstaan doordat de structurele proteïnen in de lederhuid, namelijk collageen en elastine, beschadigd worden. Deze schade wordt meestal veroorzaakt door een snelle groei of uitzetting van de huid gedurende de puberteit, zwangerschap of wanneer men snel verdikt. Niet ieders huid is vatbaar voor striemen of littekenvorming, erfelijkheidsfactoren spelen namelijk ook een rol hierin. We stellen als volgt: hoe meer groeifactoren TFG β3 aanwezig zijn in de huid op het moment van de beschadiging, hoe minder littekens zich zullen vormen. Zowel vitamine A als huid needling (collageen stimulatie therapie) verhoogt het TFG β3-gehalte. Vitamine C is een andere essentiële molecule voor de aanmaak van kwalitatieve elastine.  “Vitamine A en C zijn de belangrijkste stoffen om een goede aanmaak van collageen en een snel genezingsproces van de huid te waarborgen.”
Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?