Cursus BHV

Waarom een cursus BHV ook voor uw bedrijf belangrijk is.

Bedrijven in Nederland zijn vanuit de arbo-wet verplicht om bhv’ers te hebben. BHV’ers zijn bedrijfshulpverleners, zij verlenen eerste hulp, zorgen dat andere werknemers en zijzelf veilig en gezond hun werk kunnen doen en proberen zoveel mogelijk risico’s te voorkomen. Bedrijfshulpverleners hebben de cursus bhv afgerond en een certificaat behaald. Door hen wordt iedereen gealarmeerd en geëvacueerd bij een brand of een andere noodsituatie. Verder kunnen zij werknemers, klanten of bezoekers helpen wanneer zij onwel worden, vervolgens wordt er door hen professionele hulp ingeroepen. Ondanks dat bovenstaande situaties misschien maar weinig voor lijken te komen worden er toch zo’n 25.000 mensen per jaar het slachtoffer van een bedrijfsongeval, dat zijn er gemiddeld 68 per dag!

 

Wettelijke verplichting
Een bepaald aantal werknemers moet de cursus bhv gevolgd hebben. Hoeveel bhv’ers uw bedrijf nodig heeft is afhankelijk van het RI&E (risico-inventarisatie & -evaluatie). Het aantal is onder andere afhankelijk van de grote van uw bedrijf, het aantal medewerkers en de risico’s binnen uw bedrijf. Wanneer uw bedrijf niet in het bezit is van bhv kunnen de boetes oplopen tot duizenden euro’s.

 

Een cursus bhv aangepast aan uw bedrijf
Tijdens een cursus bhv kunnen de cursisten vragen stellen over situaties die specifiek bij uw bedrijf passen, bij sommige cursussen is het zelfs mogelijk om de instructeur uit te nodigen bij uw bedrijf en zo risicofactoren te bekijken en te bespreken. Om ervoor te zorgen dat bhv’ers altijd adequaat kunnen reageren wordt er eens in de één of twee jaar een opfriscursus georganiseerd. Daar leren zij de nieuwste technieken en worden een aantal technieken herhaald zo blijft de kennis van uw bhv’ers altijd up-to-date.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.arehbo.nl

Dit artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?