Liquid facelift tegen rimpels en huidplooien

Het is gedurende heel ons leven van belang dat we voldoende aandacht geven aan de verzorging van onze huid als we willen dat die er op latere leeftijd nog goed uitziet. Een goede huidverzorging zal ervoor zorgen dat de huid langer sterk en mooi blijft. Die verzorging is al belangrijk van op een jonge leeftijd.

Vanaf ons 18e levensjaar begint onze huid al achteruit te gaan, dan is een voedende crème dus al hulpvol. Tussen ons 30e en 35e levensjaar zal de productie van elastine en calogeen afnemen, dit zijn de stoffen die ervoor zorgen dat onze huid strak en soepel is. Vanaf dan zullen ook de eerste huidplooitjes en rimpeltjes beginnen ontstaan. Dat is een natuurlijke stap in het verouderingsproces en we kunnen er niet veel aan veranderen. We zouden ons erbij kunnen neerleggen, want er wordt al eens gezegd dat rimpels ons gezicht meer uitdrukking geven en dat ze een teken van wijsheid zijn. Maar we kunnen ook kiezen om er iets aan te doen.

Rimpeltjes en huidplooien kunnen zijn tegenwoordig makkelijk tegen te gaan of weer wat te vervagen zonder dat daar enige ingreep voor aan de pas hoeft te komen. Dat kan dankzij botox en fillersdie via een injectie worden ingebracht en zo de huid weer strakker of voller maken. Een behandeling met botox en fillers wordt dan ook wel eens een liquid facelift genoemd. Er kunnen verschillende zones van het gezicht behandeld worden bijvoorbeeld de kraaienpootjes, mondhoeken of voorhoofdrimpels. De behandeling werkt als volgt: botox wordt in de te behandelen spieren geïnjecteerd, bijvoorbeeld botox voorhoofdvoor voorhoofdrimpels. Botox heeft een spierontspannende werking, de spieren zullen dus niet meer kunnen opspannen. Daardoor kunnen er geen rimpels ontstaan of zullen bestaande rimpels vervagen. Fillers zorgen er dan weer voor dat de huid letterlijk opgevuld wordt waardoor ze weer meer volume zal krijgen. 

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo đź‘‹Kunnen we je helpen?