Plastisch chirurgie na bevalling

Zware bevallingen, waarbij er door de dienstdoende arts of verloskundige werd ingegrepen d.m.v. kniptangen, kunnen een behoorlijke impact hebben op het uiterlijk van de schaamlippen. De eerste weken na de bevalling, waarbij er soms hechtingen zijn geplaatst, kunnen voor intensieve pijnen zorgen bij toiletgang bijvoorbeeld. Wat het uiteindelijke “eindresultaat” is valt vaak pas na ruim een maand te stellen. Want zwellingen kunnen een vertekend beeld opleveren.

Na de bevalling ..

Moeten er na de bevalling enkele hechtingen worden geplaatst, dan ligt de prioriteit van menig arts niet bij de ‘optische schoonheid’ van de schaamstreek, maar wordt er puur praktisch gehandeld: ‘de boel moet immers dicht’. Ook de kersverse moeder heeft wel iets anders aan haar hoofd en verwacht natuurlijk niet gedeeltelijk ‘ontsierd’ te zijn (om het nog zacht uit te drukken) rond de schaamstreek. Achteraf ontstaat vaak pas het ongemak als gemerkt wordt dat de schaamlippen bijvoorbeeld niet meer de ‘oude vorm’ terugnemen.

Corrigeren

Hier valt naderhand gelukkig nog zeker iets aan te doen d.m.v. schaamlipcorrecties. Deze kun je laten uitvoeren bij gespecialiseerde klinieken, waarbij er diverse behandelingen bestaan. Te denken valt aan het verkleinen van te grote schaamlippen, maar ook het specifiek laten corrigeren van de binnenste en/of buitenste schaamlippen. Uiteraard onderga je allereerst bij de meeste klinieken een vrijblijvend consult, zodat je exact op de hoogte bent van de diensten die je geboden worden, als ook een overzicht van de prijzen.

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo đź‘‹Kunnen we je helpen?