De kosten van een kunstgebit.

Wanneer je tanden slecht zijn en niet meer door een gewone reparatie gered kunnen worden, kom je voor de keus te staan om een kunstgebit te nemen. De vergoeding en de kosten zijn door de verschillende verzekeringen en bijdragen moeilijk te achterhalen. Ook de eigen bijdrage moet je meerekenen. Daarnaast zijn er bijna ieder jaar veranderingen die verband houden met de zorg, dus ook voor de tandarts. Vaak is er de verplichte eigen bijdrage die je niet moet verwarren met het eigen risico van de basisverzekering die iedereen heeft. Daarom is het belangrijk dat je contact opneemt met je verzekeringsmaatschappij, zodat je vooraf weet wat je moet betalen voor een kunstgebit.

Het kunstgebit

Soms is het noodzakelijk om een heel kunstgebit te nemen. Wanneer het eten, spraak en het uiterlijk niet meer verantwoord is, moet je overgaan naar kunstgebit. Je maakt dan gebruik van een volledige prothese. In enkele gevallen is alleen een bovengebit voldoende. Wanneer dat het geval is, ben je goedkoper uit dan bij een volledige prothese. Een volledig prothese is het boven en onder gebit.

Ondergebit

Over het algemeen zal een ondergebit langer intact blijven dan het bovengebit. Het ondergebit wordt beter voorzien van het speeksel in de mond. Daarom wordt het ondergebit niet zo snel vernieuwd door een kunstgebit. Het kan ook voorkomen dat je enkele tanden uit het ondergebit mist. In een dergelijk geval kun je de gaten opvullen door het plaatsen van een frame.

Vergoeding

Bij het plaatsen van een volledig kunstgebit wordt vergoeding deels betaald vanuit de basisverzekering. Het is belangrijk dat je de vergoeding vooraf vraagt aan je verzekeraar. Indien je geen aanvullende tandartsverzekering hebt, en er verder in het jaar van de behandeling geen aanspraak is gemaakt op de basisverzekering kunnen de kosten voor het plaatsen van een kunstgebit behoorlijk oplopen. Wanneer het noodzakelijk is dat je een kunstgebit laat plaatsen, is het belangrijk om alle kosten in een jaar af te handelen. Omdat er steeds weer veranderingen per jaar worden doorgevoerd, is het belangrijk dat je vooraf je verzekeringsmaatschappij benadert en je de kosten laat voorrekenen. Dan zullen er geen onverwachte uitgaven zijn.

Meer: Tanden bleken Tilburg

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo đź‘‹Kunnen we je helpen?