bijwerkingen wietolie

Bijwerkingen van wietolie

Van CBD olie is bekend dat het verlichtend werkt bij symptomen van een groot aantal ziektes en aandoeningen. Maar het werkt verlichtend, niet genezend.

Over de genezende werking van cannabis gaan een groot aantal sprookjes rond. Zo zouden kankerpatiënten genezen zijn. Deze sprookjes zijn daadwerkelijk sprookjes. Er is totaal geen wetenschappelijk bewijs voor dit soort genezingen.

Integendeel, sommige patiënten zouden beter geen medische cannabis moeten gebruiken, want in bepaalde gevallen is er een verhoogd risico op ernstige bijwerkingen. Wil je toch cannabis gaan gebruiken, dan kun je dit het best e aan je huisarts voorleggen. Hij/zij kan dan inschatten of jij met jouw aandoening verhoogde kans hebt op bijwerkingen.

In het algemeen kan gesteld worden dat mensen met de volgende aandoeningen extra risico lopen bij gebruik van medicinale cannabis:

-Schizofrenie, bipolaire stoornis of ernstige depressie
-Hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, hartritmestoornissen
-Auto-immuunziekten
-Kinderen en jongeren onder de 22 jaar
-Zwangere vrouwen

 

Wat zijn de meest voorkomende bijwerkingen

In de meeste cannabisproducten zit THC, van THC is bekend dat je stoned wordt. In de cannabisproducten zit echter ook cannabidiol (CBD), Deze CBD heft een groot aantal van de negatieve werking van THC op. Maar niet alles. Zelfs producten met een minimaal THC-gehalte kunnen de volgende bijwerkingen veroorzaken:

–Verhoogde hartslag
–Droge mond
–Duizeligheid
–Rode ogen

Het gebruik van CBD kan bijwerkingen van andere medicijnen vermeerderen of verminderen. Gebruik je dus voor je aandoening of ziekte medicijnen, zoek dan van tevoren uit (bij voorkeur samen met je huisarts) of je klassieke medicijnen beïnvloed worden door het gebruik van cannabis.

 

 

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo đź‘‹Kunnen we je helpen?