CBD olie en de farmaceutische industrie

Food and Drug Administration (FDA) wil de cannabidiol (CBD) illegaal laten verklaren. Dit wil ze voor de bedrijven die momenteel de CBD produceren en weer verkopen. Er zijn verschillende grote farmaceutische bedrijven en zij hebben de FDA laten weten dat ze momenteel onderzoek doen naar CBD om als mogelijk medicijn in te kunnen zetten en daar willen ze later dan goedkeuring voor krijgen. CBD wordt onderzocht door de farmaceutische bedrijven en daarom heeft het binnen de FDA een speciale status en die status is “wordt onderzocht als nieuw medicijn”. In het Engels heeft het de naam “new drug application” en de afkorting NDA. CBD mag niet langer meer verkocht worden als een supplement, het heeft namelijk de NDA status. De Food and Drug Administration heeft inmiddels brieven gestuurd naar de CBD producenten en ze worden in de brieven gewaarschuwd dat ze in overtreding zouden zijn wegens de verkoop van vervuilde producten. Hiermee bedoelen ze de vervuiling van CBD.

CBD olie verkoop in Nederland

De CBD olie is inmiddels in verschillende winkels legaal verkrijgbaar in Nederland en daar is de FDA het duidelijk niet mee eens. Ondanks het feit dat veel mensen erg tevreden zijn over de CBD, zijn de meningen er sterk over verdeeld, dit blijkt uit bovenstaande berichtgeving van de FDA. Maar er wordt met veel onderzoeken toch aangetoond dat het een heilzame werking heeft en ook steeds meer mensen gebruiken het. CBD olie is in Nederland legaal en ook de CBD zalf is legaal en wordt volop verkocht. Het is goed om te gebruiken wanneer je eczeem hebt bijvoorbeeld. De kans is groot dat het altijd zo zal blijven dat er mensen zijn die willen dat CBD als illegaal wordt gezien. Veel mensen werken er hard voor om CBD juist meer in het positieve licht te plaatsen en te laten zien wat het bij mens en dier kan doen. In Nederland kun je het in ieder geval gewoon legaal verkrijgen en kun je zelf ervaren hoe je lichaam er op reageert.

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?