Huidbehandeling uitvoeren: wat krijg je vergoed?

Ben je ontevreden over de vitaliteit en gezondheid van je huid? In dat geval kan een huidbehandeling het overwegen waard zijn. Er zijn verschillende praktijken waar je een dergelijke behandeling uit kunt laten voeren. Bij het laten uitvoeren van een huidbehandeling zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Bekijk vooraf bijvoorbeeld goed welk type huidbehandeling het beste bij je situatie past. Is een complete behandeling noodzakelijk, of kan een crème al voldoende zijn? Daarbij wil je wellicht weten, of de kosten voor het laten uitvoeren van een huidbehandeling binnen je zorgverzekering vallen. Wij vertellen je er meer over!

 

Vraag advies aan je huisarts bij huidproblemen

Wanneer je last hebt van een oneffen huid, eczeem of andere huidaandoeningen, is het allereerst raadzaam om je huisarts te raadplegen. Vaak geldt dat je zonder advies van een huisarts in geen geval in aanmerking komt voor een vergoeding via je zorgverzekeraar. In veel gevallen zal een huisarts je geen complete huidbehandeling aanraden. Verstandiger is het om te beginnen met een crème.

 

Dit betekent niet dat een huidbehandeling de gezondheid van je huid niet bevordert. Een huidbehandeling zal bijvoorbeeld zorgen voor het voeden van de beschadigde huidcellen en het verwijderen van schilfers.

 

Bekijk de polisvoorwaarden van je zorgverzekering

De crème of medicijnen die door een huisarts kunnen worden voorgeschreven, vallen mogelijk onder de dekking van je basiszorgverzekering. Houd er rekening mee dat deze kosten alsnog betaald kunnen worden met het eigen risico van je verzekering. Dit geldt logischerwijs niet, wanneer je het eigen risico al hebt moeten betalen voor andere medicijnen of behandelingen. Door de polisvoorwaarden van je verzekering nog eens door te nemen, zal je ook snel genoeg zien of een huidbehandeling vergoed wordt. En zo ja, welk type huidbehandeling. Bij vragen is het raadzaam om je zorgverzekeraar te benaderen.

 

Bron: vergelijkjezorgverzekering.nl

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?